طرز تهیه ترشی بندری خانگی با ساده ترین روش
به گزارش وبلاگ پاورست، به خاطر طعم تند و تیز و پرادویه ای که ترشی های ناحیه جنوبی کشورمان دارند، به ترشی بندری معروف هستند. اما این ترشی ها علاوه بر تندی، طعم خاص و بی نظیری دارند که به خاطر سبزیجات معطر، تمر هندی و رب اناری است که در ترشی های دیگر کم تر از آن ها استفاده می گردد. در این دستورالعمل طرز تهیه ترشی بندری را با تمام نکات و فوت وفن هایش به شما آموزش دادیم. امیدواریم از طعم آن به خصوص در کنار غذاهایی مثل آبگوشت، فلافل و کتلت لذت ببرید. همراه همیشگی ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی بندری خانگی
- گل کلم یک عدد
- گوجه فرنگی قرمز و رسیده سه کیلوگرم
- هویج دو عدد
- خیار دو عدد
- بادمجان میانه دو عدد
- موسیر 150 گرم
- سیر یک بوته
- سیب زمینی ترشی شش عدد
- ساقه کرفس دو شاخه
- رب انار ترش نصف لیوان
- سرکه دو پیمانه
- پیاز سه عدد
- فلفل سبزتند چهار تا پنج عدد
- تمر هندی تقریبا نصف بسته
- سیاه دانه یک قاشق چای خوری
- سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازه کرفس، نعنا) به میزان لازم
- ادویه ترشی (نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، فلفل قرمز، گلپر، سیاه دانه، جوز هندی) دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی بندری خانگی
مرحله اول
برای آغاز تمام سبزیجات و سبزی های معطر را خوب بشویید. سپس داخل آبکش بریزید تا کاملا خشک شوند.
مرحله دوم
بادمجان، سیب زمینی ترشی، پیاز و هویج را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. شاخه و برگ کرفس را به همان صورت ریز خرد کنید. خیارها را بدون اینکه پوستشان را بگیرید، ریز کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
موسیر ها را داخل یک کاسه آب قرار دهید تا خیس بخورند. بعد از خیس خوردن و نرم شدن، ریز خرد کنید.
مرحله چهارم
گل کلم را با دست تکه تکه و خرد کنید. هرچه مقدار گل کلم هایتان ریزتر گردد، جلو ترشی بندری بهتر و شکیل تر است.
مرحله پنجم
یک قابلمه مناسب بردارید. سرکه را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. بادمجان ها را داخل قابلمه ریخته و حدود یک ربع بجوشانید.
مرحله ششم
سبزیجات معطر را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.
مرحله هفتم
تمر هندی را از بسته بندی خارج نموده و در یک بشقاب داخل میزانی سرکه قرار دهید تا سه ساعت بماند. بعد از چند ساعت به یاری صافی هسته های آن را جدا کنید.
مرحله هشتم
گوجه فرنگی ها را داخل مخلوط کن ریخته و میکس کنید.
مرحله نهم
تمام مواد را داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کنید. گوجه فرنگی میکس شده، ادویه ها، سیاه دانه، سبزیجات خرد شده و رب انار و تمر هندی را هم اضافه کنید.
مرحله دهم
بعد از این که تمامی مواد را با هم مخلوط کردید، نمک آن را بچشید تا در صورت لزوم دوباره نمک اضافه کنید. یک ظرف تمیز و خشک بردارید. مواد را داخل ظرف ریخته، سرکه را به آن اضافه کنید. در ظرف را محکم ببندید و حدود دو هفته در جای خنک و به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
نکات مهم برای آماده کردن ترشی بندری
- اگر با طعم تند ترشی مشکل دارید، از فلفل سبز شیرین به جای تند بهره ببرید.
- برای این که ترشی شما کپک نزند دو نکته مهم را باید رعایت کنید. اول این که مطمئن شوید که ظرفی که استفاده می کنید، خشک باشد. دوم از سرکه خالص بهره ببرید و آن را قبل از استفاده بجوشانید.
- اگر مایل باشید می توانید برای تهیه این ترشی از سرکه سیب خانگی بهره ببرید.
- اگر مایل بودید، می توانید میزانی زردچوبه هم به ترشی اضافه کنید.
- استفاده از سیاه دانه اجباری نیست اما رب انار و تمر هندی طعم بی نظیری به ترشی می دهد.