طرز تهیه بورانی باقلا سبز در 7 مرحله آسون به روش خوزستانی

به گزارش وبلاگ پاورست، بورانی باقلا سبز یکی از متفاوت ترین انواع پیش غذا با باقلا سبز است که اصالت آن به خوزستان برمی گردد. این بورانی نیز مانند بقیه بر پایه ماست تهیه می گردد و باقالای سبز پخته شده هم به آن اضافه می گردد. این پیش غذا دستور تهیه ساده ای دارد و شما به راحتی می توانید این پیش غذای محلی را در خانه برای و تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه بورانی باقالی سبز می پردازیم و نکات مهم در تهیه این بورانی را نیز با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

طرز تهیه بورانی باقلا سبز در 7 مرحله آسون به روش خوزستانی

طرز تهیه بورانی باقلا سبز در یک نگاه

برای تهیه بورانی باقلا سبز ابتدا باقلاها را از غلاف سبز آن بیرون بیاورید و سپس با میزانی آب بپزید. شوید تازه را پاک کنید و بشویید و سپس به صورت ساطوری ریز خرد کنید. پیاز داغ را هم آماده کنید. باقالی پخته شده و شوید و پیاز داغ را در یک ظرف مناسب بریزید. میزان لازم از ماست را نیز به این ترکیب اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید. نمک، فلفل سیاه و گرد لیمو را به بورانی اضافه کنید و هم بزنید. بورانی باقلا سبز را در یک ظرف مناسب سرو کنید.

شما می توانید میزان مواد اولیه، جزییات و ادامه مراحل تهیه بورانی باقلا سبز را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه بورانی با باقلا سبز تازه

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
باقلا سبز تازه300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
ماست (تازه و پرچرب)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شوید تازه و ریز خرد شده1 قاشق غذاخوری
گرد لیمو1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نانبرای سرو با بورانی باقالی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه بورانی باقلا سبز: 10 دقیقه

مراحل طرز تهیه بورانی باقلا سبز به روش خوزستانی

در فصل بهار باقلا سبز به وفور یافت می گردد. با تهیه باقلا تازه، بورانی باقلا سبز را که یک پیش غذای ساده و خوشمزه است، به سادگی در خانه آماده کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه بورانی باقلا سبز به سراغ باقلاهای تازه و ترد بروید و دانه های باقلا را از غلاف سبز آن بیرون بیاورید. دانه های باقلا را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید تا هیچ گونه گرد و غبار و آلودگی روی آن باقی نماند. سپس آنها را در سبد یا آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد.

یک دسته سبزی شوید تازه را نیز پاک کنید. برگ های زرد و پلاسیده آن را دور بریزید. سپس شوید را در محلول آب و نمک برای چند دقیقه بخیسانید و بعد آبکشی کنید. شوید تازه را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج و سبزی ها خشک شوند.

مرحله دوم: باقلا سبز را بپزید

یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و سپس یک لیوان دسته دار فرانسوی آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. دانه های باقلا را به همراه میزانی نمک اضافه کنید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا باقلاها روی حرارت ملایم بپزند. فقط توجه داشته باشید که باقلا خیلی له نگردد. بعد از آنکه باقلا پخت آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: شوید را خورد کنید

بعد از آنکه شوید خشک شد و آب اضافه آن خارج شد به سراغ آن بروید. با استفاده از تخته آشپزخانه و یک چاقوی تیز، شوید را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. می توانید میزانی از شوید خرد شده را برای تزیین بورانی باقلا کنار بگذارید.

مرحله چهارم: پیاز داغ را آماده کنید

در ادامه طرز تهیه بورانی باقلا سبز، یک عدد پیاز میانه را پوست بگیرید و بشویید. پیازها به صورت خلالی باریک خورد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن روغن بریزید. صبر کنید روغن داغ گردد سپس پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید تا که پیاز طلایی گردد.

شما می توانید برای خرید روغن و پیاز داغ آماده از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: بورانی باقلا سبز را آماده کنید

یک کاسه با سایز مناسب انتخاب کنید و میزان لازم از ماست را داخل آن بریزید. سپس باقالی پخته شده، پیاز داغ و شوید خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به طور یکدست با هم ترکیب شوند.

مرحله ششم: ادویه بورانی را اضافه کنید

به بورانی باقلا سبز، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. میزان نمک و فلفل را میزان کنید تا اگر کم بود میزان بیشتری را به آن اضافه کنید. در سرانجام گرد لیمو را هم داخل ظرف بریزید و بورانی را به خوبی هم بزنید تا عطر و طعم ادویه ها به خورد آن برود.

شما می توانید برای خرید نمک، فلفل سیاه و گرد لیمو از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله آخر: بورانی باقلا سبز را سرو کنید

بورانی باقلا سبز شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و با میزانی شوید خورد شده تزئین کنید. این بورانی را به عنوان پیش غذا در وعده های غذایی مختلف با نان یا بدون نان سرو کنید. نوش جان!

شما می توانید برای خرید نان از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه بورانی باقلا سبز مجلسی و خوشمزه

  • از باقلاهای سبز، تازه و ترد بهره ببرید تا یک بورانی باقلای خوشمزه داشته باشید.
  • نگران پوست نازک باقلا نباشید. اگر باقلای شما تازه و ترد باشد پوست لطیفی دارد و هنگام پخت کاملا نرم می گردد.
  • از آنجایی که باقلا باید به صورت درسته در تهیه بورانی مورد استفاده قرار گیرد، مراقب باشید هنگام پخت له نگردد و شکل خود را از دست ندهد.
  • باقلاها را با میزان کمی آب بپزید و اجازه دهید آب آن کاملا کشیده گردد. با این کار آب به بافت درون باقلا نفوذ نمی نماید و آن را شل نمی نماید.
  • به دلخواه می توانید از فلفل قرمز، پودر گلپر و آویشن نیز در تهیه بورانی باقلا بهره ببرید.
  • اگر به شوید تازه دسترسی ندارید از سبزی خشک شوید هم می توانید بهره ببرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن بورانی با باقلای سبز تازه

چرا رنگ بورانی تیره می گردد و خوشرنگ نمی گردد؟

هنگام پخت باقلا درب قابلمه را نگذارید. گذاشتن درب قابلمه باعث می گردد رنگ باقلا تیره گردد در نتیجه بورانی آن نیز خوشرنگ نخواهد شد. اگر هنگام پخت باقلا درب قابلمه را نگذارید رنگ سبز آن به خوبی حفظ می گردد.

بهتر است از چه ماستی در طرز تهیه بورانی باقلا سبز استفاده گردد؟

استفاده از ماست تازه پرچرب یا ماست چکیده و ماست یونانی به خوشمزه تر شدن این بورانی یاری می نماید و بافت سفت تر و طعم لذیذتری به بورانی شما خواهد داد.

مدت زمان نگهداری بورانی باقلا چقدر است؟

اگرچه بهتر است بورانی را به صورت تازه تهیه و مصرف کنید اما می توانید آن را تا 5 روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 16 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 16 اردیبهشت 1404 گردآورنده: powersetshop.ir شناسه مطلب: 2367

به "طرز تهیه بورانی باقلا سبز در 7 مرحله آسون به روش خوزستانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورانی باقلا سبز در 7 مرحله آسون به روش خوزستانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید