15 ترفند پخت بیسکویت ساده خانگی در 30 دقیقه به روش بازاری

به گزارش وبلاگ پاورست، درست کردن بیسکویت ساده در خانه کار هیجان انگیزی است. اصلا می دانستید 29 می (8 خرداد) مصادف با روز جهانی بیسکویت است؟ در این تاریخ، عاشقان شیرینی و خوشمزگی به بهانه این مناسبت جهانی، انواع بیسکویت را تهیه نموده و همراه دوستان و آشنایان خود با چای و قهوه نوش جان می نمایند. بسیاری از افراد هم در این روز، انواع بیسکویت ساده یا مغزدار را به عنوان یک شیرینی کوچک، خوش خوراک و ترد به یکدیگر هدیه می دهند. خبر خوب این است که شما به راحتی می توانید خوشمزه ترین بیسکویت ها را در فر یا بدون فر به صورت خانگی درست کنید. با این مقاله از در مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا طرز تهیه بیسکویت ساده در فر و بدون فر را به شما آموزش دهیم.

15 ترفند پخت بیسکویت ساده خانگی در 30 دقیقه به روش بازاری

طرز تهیه بیسکویت ساده در یک نگاه

برای تهیه بیسکویت ساده، ابتدا کره و تخم مرغ را 30 دقیقه زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. فر را با دمای 180 درجه گرم نموده و سینی را آماده کنید. کره و پودر قند را ابتدا با چنگال و سپس با همزن برقی بزنید تا روشن و کرمی شود. سپس، تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و با دور کم همزن بزنید تا یکدست شود. در ادامه، آرد و بیکینگ پودر الک شده را کم کم به این مایه بیفزایید و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر لطیفی شکل بگیرد. اگر خمیر خشک بود، کمی شیر اضافه کنید.

این خمیر را 10 الی 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید؛ سپس، آن را با وردنه باز نموده (ضخامت حدود 5 میلی متر) و قالب بزنید یا گلوله های کوچک درست کنید. حالا، بیسکویت ها را با فاصله روی سینی بچینید و به مدت 12 الی 15 دقیقه در فر بپزید تا لبه هایشان طلایی شود. بعد از خنک شدن روی توری، بیسکویت ها را ساده یا با تزیین دلخواه سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه بیسکویت ساده خانگی ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه بیسکویت ساده

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید قنادی2 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 250 گرم)
پودر قندنصف لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 60 گرم)
کره100 گرم
تخم مرغ1 عدد
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
وانیلنصف قاشق چای خوری
شیر (در صورت احتیاج)1 الی 2 قاشق غذاخوری
پودر قند، پودر بادام و پودر پستهبرای تزیین بیسکویت ساده

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت بیسکویت ساده: 12 الی 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه بیسکویت ساده در فر

طرز تهیه بیسکویت ساده در فر یا بدون فر با استفاده از تخم مرغ یا بدون تخم مرغ با ماست یا شیر و بعلاوه، با روغن مایع یا کره به راحتی در منزل قابل انجام است.

مرحله اول: مقدمات تهیه بیسکویت ساده را فراهم کنید

حداقل از 30 دقیقه قبل از آغاز مراحل طرز تهیه بیسکویت ساده وانیلی، مواد یخچالی مانند کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسند. دلیلش هم این است که کره نرم شده به خوبی با پودر قند () مخلوط می شود و بافت کرمی ایجاد می نماید که پایه یک خمیر لطیف است. تخم مرغ هم دما با محیط نیز به برترین شکل ممکن با باقی مواد ترکیب می شود و از بریده شدن کره جلوگیری می نماید.

در صورت تمایل، برای خرید کره و تخم مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: فر را آماده کنید

پس از گذشت این مدت، فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید یا کمی چرب کنید.

مرحله سوم: پایه بیسکویت ساده را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه بیسکویت ساده با آرد گندم، کره نرم و هم دما با محیط را در کاسه مناسبی بریزید. پودر قند را نیز به کره اضافه کنید. این مواد را ابتدا با چنگال به خوبی ترکیب کنید تا بعدا پودر قند به اطراف نپاشد. سپس، این ترکیب را با همزن برقی برای 2 الی 3 دقیقه کاملا بزنید تا کره، حالت کرمی و پف دار پیدا کند.

توجه داشته باشید، همزن برقی را اول باید برای چند ثانیه روی دور میانه تنظیم کنید تا مواد کمی مخلوط شوند. در ادامه، این مخلوط را با دور تند همزن برقی هم بزنید تا کره به بافت مناسب برسد. این مرحله یکی از رازهای درست کردن یک بیسکویت لطیف و خوش طعم است.

مرحله چهارم: تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید

پس از آن که کره حالت کرمی و پف دار پیدا کرد، در این مرحله از طرز تهیه بیسکویت بازاری، باید تخم مرغ و وانیل را نیز به پایه بیسکویت اضافه کنید. حالا، دوباره همزن برقی را روشن نموده و روی دور کم یا میانه تنظیم کنید. این مایه تخم مرغی را برای 30 الی 60 ثانیه به خوبی هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

توجه داشته باشید، هم زدن این ترکیب تخم مرغی با دور تند همزن برقی ممکن است موجب بریده شدن کره و جدا شدن آن از مواد شود. این مشکل به ویژه موقعی پیش می آید که مواد یخچالی به طور کامل هم دما با محیط نشده باشند. نهایتا، اگر بعد از یک دقیقه هم زدن، ممکن است بافت این ترکیب کمی بریده به نظر برسد. نگران نباشید، بعدا با اضافه کردن آرد، همه چیز به حالت طبیعی برمی شود.

برای خرید وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: آرد و بیکینگ پودر را الک کنید

در این مرحله از طرز تهیه بیسکویت ساده با کره، ابتدا آرد و بیکینگ پودر را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. سپس، این ترکیب را 3 بار الک کنید تا کاملا پوک و سبک شود.

برای خرید آرد سفید و بیکینگ پودر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: مخلوط آردی را اضافه کنید

حالا، این مخلوط آردی الک شده را به تدریج و در چند مرحله به مایه تخم مرغی بیسکویت ساده اضافه کنید. هر بار پس از افزودن بخشی از مخلوط آردی، خمیر را با لیسک به آرامی فولد کنید تا یکدست شود. اگر خمیر خیلی خشک بود، کم کم 2 الی 3 قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید. سپس، خمیر را با دست کمی ورز دهید تا آماده شود. توجه داشته باشید، خمیر بیسکویت ساده نباید چسبناک باشد.

برای خرید شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: خمیر بیسکویت را استراحت دهید

در ادامه، خمیر بیسکویت ساده را جمع کنید و به شکل یک گلوله درآورید. سپس، این خمیر را داخل کیسه فریزر یا سلفون بپیچید و برای 10 الی 15 دقیقه داخل یخچال بگذارید. به این ترتیب، خمیر استراحت می نماید و به مقدار کافی سفت می شود. در نتیجه، بعدا راحت تر و تمیزتر باز می شود و احتمال ترک خوردن آن کمتر می شود.

مرحله هشتم: بیسکویت ها را فرم دهید

پس از گذشت این مدت و در این مرحله از طرز تهیه بیسکویت خانگی ساده، خمیر استراحت نموده را از یخچال بیرون بیاورید و از آن گلوله هایی به مقدار گردو بردارید. سپس، این گلوله های لطیف را با دست کمی گرد و صاف کنید و با فاصله روی سینی فر (که قبلا آماده کردید) بچینید.

در صورت تمایل، می توانید با چنگال روی هر بیسکویت نقش ضربدری بیندازید. بعلاوه، می توانید خمیر را با وردنه روی سطح کار آردپاشی شده باز کنید و کلا با قالب شکل دار برش بزنید. در این صورت، ضروری است ضخامت خمیر حدود 5 میلی متر باشد.

مرحله نهم: بیسکویت ها را در فر بپزید

در این مرحله از طرز تهیه بیسکویت خانگی با پیمانه، سینی را در طبقه میانی فر گرم بگذارید و حدود 12 الی 15 دقیقه صبر کنید تا بیسکویت ها پخته شوند و لبه های بیسکویت ها کمی طلایی شود. در مواقعی ممکن است به جای لبه ها، زیر بیسکویت ها طلایی شود. همین کافی است! بیسکویت را برای مدت طولانی تر بپزید تا خشک نشود.

مرحله دهم: بیسکویت ساده را خنک کنید

پس از گذشت این مدت، سینی حاوی بیسکویت ساده را از فر بیرون بیاورید و برای 5 دقیقه کنار بگذارید تا بیسکویت ها کمی خنک شوند. سپس، بیسکویت های ولرم را با احتیاط روی توری سیمی منتقل کنید تا فرآیند خنک شدن، کامل شود. توجه داشته باشید، بیسکویت ها بعد از پخت کمی نرم هستند؛ ولی با سرد شدن، سفت تر و شنماینده تر می شوند.

مرحله آخر: بیسکویت ساده ترد و خوشمزه را سرو کنید

پس از خنک شدن، بیسکویت های ترد و خوشمزه خانگی را در ظرف سرو بچینید. شما به دلخواه می توانید این بیسکویت ها را به صورت ساده سرو نموده یا با پودر قند، پودر بادام، پودر پسته یا حتی با آیسینگ () تزیین کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه بیسکویت ساده خانگی به روش های دیگر

بیسکویت ساده خانگی را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.

روش تهیه بیسکویت ساده بدون فر

برای تهیه بیسکویت ساده بدون فر، در مراحل اولیه عینا باید مانند رسپی بالا عمل کنید. با این تفاوت که باید کف یک تابه گود با کاغذ روغنی یا با توری فلزی بپوشانید. درب تابه را ببندید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود.

سپس، بیسکویت های برش خورده را با فاصله کف این تابه داغ بچینید. درب تابه را دوباره ببندید و بیسکویت ها را روی شعله پخش کن با حرارت کم حدود 20 الی 25 دقیقه بپزید تا لبه ها کمی طلایی شود. بعد از خنک شدن، می توانید این بیسکویت ها را تزیین نموده یا به صورت ساده سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه بیسکویت ساده و فوری بدون تخم مرغ

برای تهیه بیسکویت ساده بدون تخم مرغ، ابتدا 100 گرم کره نرم و هم دما با محیط را با 50 گرم پودر قند با همزن بزنید تا بافتی کرمی و سبک پیدا کند. سپس، نصف قاشق چای خوری وانیل و یک قاشق غذاخوری شیر (یا کمی بیشتر در صورت احتیاج) اضافه کنید تا مواد مرطوب شوند.

در ادامه، حدود 150 الی 180 گرم آرد الک شده را همراه با نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر کم کم بیفزایید و ورز دهید تا خمیر یکدست، نرم و غیرچسبنده ای ایجاد شود. باقی مراحل تهیه این بیسکویت ساده فوری را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

دستور تهیه بیسکویت ساده با روغن مایع

برای تهیه بیسکویت ساده با روغن مایع، ابتدا نصف لیوان (حدود 100 میلی لیتر) روغن مایع را با نصف لیوان پودر قند و نصف قاشق چای خوری وانیل مخلوط نموده و با همزن دستی یا برقی آن قدر بزنید تا بافتی نسبتا کرمی پیدا کند.

سپس، یک عدد تخم مرغ را اضافه نموده و مخلوط کنید تا یکدست شود. حالا حدود 2 الی 2 و نیم لیوان آرد الک شده را به تدریج همراه با نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر اضافه نموده و با لیسک یا دست مخلوط کنید تا خمیری نرم و غیرچسبنده به دست آید. باقی مراحل را عینا مانند رسپی بالا دنبال کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه بیسکویت ساده خانگی

  • در طرز تهیه بیسکویت ساده برای بچه ها، کافی است رسپی بالا را عینا دنبال کنید و خمیر را با قالب های فانتزی بچه هاه (ستاره، حیوانات، قلب و…) برش بزنید.
  • در طرز تهیه بیسکویت ساده ایرانی، به جای کره می توانید از روغن جامد بهره ببرید.
  • در طرز تهیه انواع بیسکویت، ضروری است مواد یخچالی را برای 30 الی 60 دقیقه در فضای آشپزخانه بگذارید تا به دمای محیط برسند.
  • آرد را حتما الک کنید تا خمیر بیسکویت کاملا سبک شده و بافت بیسکویت پس از پخت، تردتر شود.
  • آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر بهتر کنترل شده و از خشک یا سفت شدن زیاد جلوگیری شود.
  • خمیر بیسکویت را زیاد ورز ندهید. ورز دادن زیاد موجب سفت و سخت شدن بیسکویت می شود.
  • خمیر بیسکویت را قبل از قالب زنی به مدت 10 الی 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید. به این ترتیب، خمیر راحت تر باز می شود و بهتر شکل می گیرد.
  • خمیر بیسکویت را به صورت نازک (4 الی 5 میلی متر) با ضخامت یکسان باز کنید.
  • پس از اتمام فرآیند پخت، حتما بیسکویت ها را خنک کنید تا فرم شان حفظ شود و نشنمایند.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن بیسکویت ساده

آیا به جای کره می توانیم از روغن مایع استفاده کنیم؟

بله. اما در این صورت، بافت بیسکویت کمی نرم تر و کم حجم تر می شود. توجه داشته باشید، مقدار روغن مایع باید کمتر از کره و حدود 70 درصد وزن آن باشد.

آیا می توانیم تخم مرغ را حذف کنیم؟

بله. به جای تخم مرغ می توانید مقدار کمی شیر یا ماست اضافه کنید تا بافت خمیر جمع شود.

چرا بیسکویت ساده گاهی سفت می شود؟

ممکن است خمیر را زیاد ورز داده یا آرد زیادی اضافه نموده باشید. طولانی بودن زمان پخت هم موجب سفت شدن بیسکویت می شود.

چرا بیسکویت گاهی ترک می خورد یا پف نمی نماید؟

شاید بیکینگ پودر کهنه بوده یا خمیر بیش از حد خشک شده؛ البته اگر فر را زیادی داغ کنید نیز همین مسائل پیش می آیند.

از کجا بفهمیم بیسکویت پخته؟

وقتی لبه ها کمی طلایی شوند، بیسکویت پخته؛ البته مرکز بیسکویت ممکن است نرم باشد؛ ولی با سرد شدن، مرکز بیسکویت هم سفت و ترد می شود.

چگونه بیسکویت را ترد نگه داریم؟

بیسکویت ها را در ظرف دربسته و خشک نگهداری کنید. مثل می توانید یک تکه نان خشک یا کمی برنج نیز داخل ظرف بریزید تا رطوبت محیط را به خودشان جذب نمایند و بیسکویت ها ترد و تازه بمانند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 خرداد 1404 بروزرسانی: 5 خرداد 1404 گردآورنده: powersetshop.ir شناسه مطلب: 2373

به "15 ترفند پخت بیسکویت ساده خانگی در 30 دقیقه به روش بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 ترفند پخت بیسکویت ساده خانگی در 30 دقیقه به روش بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید