طرز تهیه کره سیب به دو روش
به گزارش وبلاگ پاورست، این روزها وقتی به میدان های تره بار و میوه فروشی ها می رویم متوجه می شویم که حال و هوای پاییزی بیش از هر زمانی به شهر آمده است. حالا کم کم میوه های پاییزی جای هلو و انگور و شلیل را می گیرند. اما سیب میوه ا برای تمام فصول است و این بار قرار است با طرز تهیه کره سیب آشنا شویم. اگر این اسم برایتان عجیب است، نگران نشوید، با ساده ترین ترکیبات و مواد اولیه می توانید یک کره مقوی و مناسب برای پاییز تهیه کنید.
جا میوه ای یخچال های ما معمولا پر از میوه های قدیمی هستند که دیگر نه قابل خوردن هستند و نه دلمان می آید آن ها را دور بیندازیم. کره سیب یک دستور پخت آسان برای استفاده از میوه هایی است که خیلی تازه نیستند، اما برای استفاده های دیگر عالی هستند.
یکی از مهم ترین لذت های آشپزی، ایجاد یک فضای صمیمی در خانه است، وقتی یک قابلمه بزرگ کره سیب روی گاز می جوشد، انگار خانه هم حال و هوای پاییزی می گیرد و پر از بوی شیرین سیب و ادویه های گرم می شود. از این کره می توان به صدها روش استفاده کرد. بهترین روش این است که به راحتی آن را مثل کره معمولی روی نان دارچینی یا بیسکوییت با نان سوخاری بمالیم.
در مطلب دستورالعمل پخت کره سیب را هم روی اجاق گاز و داخل قابلمه و هم داخل آرام پز به شما آموزش خواهیم داد. اما قبل از اینکه طرز تهیه کره سیب را مرور کنیم بد نیست به این سوال پاسخ دهیم که اصلا کره سیب چیست؟
کره سیب یک کره خانگی است که روی بیسکوییت یا نان تست طعمی عالی ایجاد می کند. درست است که اسمش کره است، اما باید بدانیم که ذره ای کره، چربی یا هر نوع مواد لبنی دیگری در ترکیبات آن وجود ندارد و در واقع مهم ترین و اصلی ترین ماده اولیه آن فقط سیب است. اگر گیاه خوار هستید یا رژیمی دارید که بنای آن مصرف چربی، قند و کربوهیدرات کم است، کره سیب، بهترین انتخاب برای شماست و جایگزین خوبی برای کره و مربا به شمار می آید.
کره سیب، نه مربا است و نه ژله! هرچند شما می توانید از آن به عنوان دسر یا مربا هم استفاده کنید. در اصل کره سیب، یک بافت نرم، متراکم و پوره مانند با شیرینی طبیعی دارد.
-
مواد لازم برای تهیه کره سیب
سیب متوسط دو کیلوگرم
شکر قهوه ای دو قاشق چای خوری
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
میخک یک چوب
نمک به مقدار لازم
لیموی تازه یک دوم عدد
-
طرز تهیه کره سیب
مرحله اول
سیب ها را شسته و پوست بگیرید. آنها را چهارقاچ کرده و چوب و هسته ها را جدا کنید.
مرحله دوم
برای تهیه این کره کافی است همه مواد را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و بگذارید جوش بیاید. وقتی مواد داخل قابلمه جوش آمدند، شعله را کمتر کنید و بگذارید بپزد. کم کم میبینید که سیب ها نرم می شوند و بافتشان از هم جدا می شود. هر از گاهی کره را هم بزنید تا بافتی یکدست پیدا کند. معمولا برای سیب های قرمز این زمان، چیزی حدود یک ساعت روی شعله متوسط گاز است.
مرحله سوم
وقتی سیب ها کاملا نرم شدند، وقت آن می رسد که آن را به شکل پوره در بیاوریم. خیلی از آشپزهای حرفه ای ترجیح می دهند این کار را با همزن دستی انجام دهند. اما شما می توانید از همزن برقی معمولی کمک بگیرید. غذاساز یا آسیاب هم همان کار را انجام می دهد. هنگام این کار خیلی مراقب باشید که کره سیب تان از مخزن همزن سرریز نکند، کره به شدت داغ است و ممکن است با ریختن روی دستتان به شما آسیب بزند.
مرحله چهارم
وقتی مخلوط سیب شما در مخلوط کن یکدست و نرم شد، آن را به قابلمه برگردانید تا با حرارت پایین به بپزد. این مرحله فقط برای تبخیر شدن کامل آب سیبی است که در کره باقی مانده است، پس آن را تا زمانی که یک پوره منسجم در قابلمه باقی بماند، ادامه دهید. یادتان باشد کره هر چقدر بیشتر بپزد غلیظ تر و خوشمزه تر می شود.
نکته: به خاطر داشته باشید که کره سیب موقع خنک شدن هم غلظت بیشتری پیدا می کند، پس لازم نیست بگذارید آنقدر زیاد بپزد که تبدیل به یک ترکیب سفت شود.
مرحله پنجم
وقتی رنگ این مخلوط به قهوه ای تیره تبدیل شد و به اندازه کافی غلیظ شد، آن را از روی شعله بردارید و کمی آبلیموی تازه داخل آن بچکانید. این کار ضمن اینکه طعم دلچسبی به کره می دهد، باعث قوام آمدن آن هم می شود.
نکته: درست است که برای طعم دادن به این کره از کمی دارچین استفاده می کنید اما کره سیب واقعی بیشتر از هرچیز باید بوی سیب دهد، نه ادویه و افزودنی های دیگر. در واقع بوی سیب باید غالب باشد. در خاتمه مراحل پخت، باید چوب دارچین و میخک را از کره بیرون آورید.
چگونه می توان کره سیب را در آرام پز تهیه کرد؟
هرچند که روش کلاسیک تهیه این کره، پختن آن داخل قابلمه و روی گاز است، اما شما می توانید آن را داخل آرام پز هم آماده کنید. اما به خاطر داشته باشید که پختن کره سیب روی گاز بسیار سریع تر از آرام پز است.
برای این کار لازم است بعد از پوست دریافت و چهارقاچ کردن، سیب ها، شکر قهوه ای، و ادویه ها را داخل آرام پز بریزید و آن را روی دمای بالا تنظیم کنید. یادتان باشد که در آرام پز را نگذارید. اجازه دهید کره سیب برای دو ساعت بپزد، یا مدام سیب ها را چک کنید تا نرم شوند. بعد آنها طبق دستوری که گفتیم به شکل پوره دربیاورید.
بعد کره را به آرام پز برگردانید و اینبار آن را روی دمای پایین بگذارید و بگذارید پوره بین 8 تا 10 ساعت بپزد. هرازگاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. در این روش، پخت کره خیلی طولانی تر می شود اما خانه شما بوی بی نظیر سیب و دارچین می گیرد و این بوی دلتشین تا مدت ها در آشپزخانه باقی می ماند.
کره سیب چه مصارفی دارد؟
در واقع کره سیب را می توان به شکل های خیلی زیادی استفاده کرد. از آن جا که این کره یک شیرینی طبیعی و عالی دارد می توان از آن برای داخل خیلی از دسر ها استفاده کرد.
اما اگر بخواهید کمی در طعم و مزه ماجراجویی کنید، می توانید از آن برای خوش طعم تر کردن مرغ و گوشت هم استفاده کنید. به ویژه اگر مرغ و گوشت را با سبزیجات پخته شده سرو می کنید.
کره سیب در واقع یک دستور غذای امریکایی است و در فیلادلفیا به صورت یک خوراکی سنتی مصرف می شود. در آنجا این مخلوط شیرین و خوش طعم را بیشتر به عنوان دسر یا نوعی مره شیرین همراه با نان مصرف می کنند.
بیش از هرچیز از آن بر روی نان تست، بیسکوییت و نان سوخاری استفاده می شود اما شاید بد نباشد این را هم امتحان کنید: آن را داخل کاپ کیک بریزید و از طعم بی نظیری که به آن می دهد لذت ببرید.
یا از آن بهتر، آن را لابه لای کیک کره ای بمالید و در فر بگذارید و در آخر از آن بعنوان تاپینگ کیک استفاده کنید.
آیا می توانیم کره سیب را برای مدت طولانی نگهداری کنیم؟
البته که میتوانیم این کار را انجام دهیم . کافی است ظرفهای شیشه ایتان را خوب بشویید و استرلیزه کنید، حالا کره سیب را داخل شیشهها بریزید. لبههای شیشه را تمیز کنید و در آنها را سفت ببندید. حالا شیشهها را برای 10 دقیقه در آب بجوشانید.
وقتی شیشه ها خنک شدند، می توانید آن ها را در کابینت و در دمای اتاق یا فریزر برای ماه ها نگه دارید.
دفعه دیگه که ظرف میوه یا جامیوه ایتان از سیب خالی نشد، یاد این دستور بیفتید و یک کره سیب خانگی و سریع درست کنید و تا مدت ها از ترکیب بوی خوش سیب و دارچین در خانه لذت ببرید.
ارزش غذایی هر قاشق غذاخوری کره سیب
- 23 کالری
- 19میلی گرم سدیم
- 15 میلی گرم پتاسیم
- 6 گرم کربوهیدرات
- 5 گرم قند
- ویتامین سی یک کیلی گرم
- کلسیم 8 میلی گرم
- 0.1 میلی گرم آهن