طرز تهیه کدو حلوایی سرخ شده
به گزارش وبلاگ پاورست، کدو حلوایی سرخ شده یکی از انواع دسرهای پاییزی ساده و خوشمزه ست که با برش های کدو حلوایی و کمی روغن درست می شه. این رو هم به عنوان میان وعده و هم پیش غذا یا می تونین میل کنین. وقتی کدو رو سرخ کنین، هم شیرینی طبیعی خودش رو نشون می ده و هم بافت نرم و جذابی پیدا می کنه. بسته به سلیقه تون هم با ادویه یا سس های مختلف کنارش می تونین طعمش رو خاص تر کنین. توی این مقاله از در ما طرز تهیه این دسر پاییزی کدو حلوایی در تابه و فر و نکات خوشمزه شدنش رو بهتون یاد می دیم.
طرز تهیه کدو حلوایی سرخ شده در یک نگاه
برای درست کردن کدو حلوایی سرخ شده، یک کدو میانه رو پوست بگیرین، تخمه هاش رو جدا کنین و به برش های یکسان حدود یک و نیم سانتی متری خرد کنین. حدود 2 قاشق کره رو توی ماهیتابه بریزین و روی حرارت بذارین. کدوها رو 5 تا 7 دقیقه سرخ کنین تا طلایی بشن.
بعد نصف استکان آب توی تابه بریزین، درِ ماهیتابه رو نیمه باز بذارین و حدود 20 دقیقه بذارین تا با بخار نرم بشن. وقتی آب داخل تابه، تبخیر شد، عسل، شکر قهوه ای، دارچین، وانیل و آبلیمو اضافه کنین و یکی، 2 دقیقه دیگه روی حرارت بذارین تا کاراملی بشن. در انتها کدوها رو توی ظرف مناسب بذارین و با گردو، پودر قند یا مواد دلخواتون سرو کنین.
شما می تونین جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مراحل طرز تهیه دسر کدو حلوایی سرخ شده رو توی این مطلب بخونین.
مواد اولیه برای تهیه کدو حلوایی سرخ شده
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| کدو حلوایی | 1 عدد میانه |
| کره | 2 قاشق غذاخوری |
| عسل | 2 قاشق غذاخوری |
| شکر قهوه ای (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
| دارچین | نصف قاشق چای خوری |
| وانیل | چند قطره یا نوک قاشق چای خوری |
| آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
| مغز گردو، ماست چکیده یا بستنی وانیلی | برای سرو و تزیین دسر کدو |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کدو حلوایی سرخ شده: 30 دقیقه
میزان کالری کدو حلوایی سرخ شده در 100 گرم: 40 تا 45 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کدو حلوایی سرخ شده
کدو حلوایی سرخ شده رو به عنوان دسر شب یلدا یا دورهمی های روزهای سرد می تونین به روش زیر درست کنین.
مرحله اول: کدوها رو آماده کنین
اولین کار برای درست کردن کدو حلوایی سرخ شده اینه که یک کدو حلوایی میانه انتخاب کنین. پوست کدو رو با به چاقوی تیز بگیرین و تخمه هاش رو با قاشق جدا کنین. بعد برش های کدو رو به مقدار های یکسان خرد کنین. ضخامت حدود یک و نیم سانتی متر برترین انتخابه چون هم خوب می پزه و هم ظاهرش زیبا باقی می مونه. اگر برش ها خیلی نازک باشن، سریع له می شن و اگر خیلی ضخیم باشن، مغز کدو دیر نرم می شه.
مرحله دوم: کدو حلوایی رو سرخ کنین
در ادامه، 2 قاشق غذاخوری کره رو داخل یک ماهیتابه بزرگ بریزین. اجازه بدین کره روی حرارت ملایم آب بشه. وقتی کره ذوب شد و کمی کف کرد، برش های کدو رو داخلش بچینین. می تونین از روغن مایع مثل روغن کنجد یا زیتون هم استفاده کنین. هر طرف کدو رو حدود 5 تا 7 دقیقه سرخ کنین تا رنگ طلایی و بافت برشته پیدا کنه.
در صورت تمایل می تونین انواع کره حیوانی و گیاهی و انواع روغن مایع رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه ای تهیه کنین.
مرحله سوم: کدوها رو بخارپز کنین
سپس وقتی همه برش های کدو حوایی طلایی شدن، کمی آب (حدود نصف استکان) روی کدوها بریزین. بعد درِ ماهیتابه رو نیمه باز بذارین و اجازه بدین حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم بمونن. این کار باعث می شه بخار آب داخل تابه بچرخه و مغز کدوها نرم و لطیف بشه، در حالی که ظاهر طلایی شون حفظ می شه. این مرحله راز خوش خوراک شدن کدو حلوایی سرخ شده ست.
مرحله چهارم: چاشنی ها رو اضافه کنین
توی مدتی که کدوها در حال آبپز شدن هستن، چند بار بهشون سر بزنین تا آب داخل تابه تموم نشه و کدوها به تابه نچسبن، در خین حال آب اضافی شون خارج بشه. بعد از تبخیر شدن آب، درِ ماهیتابه رو بردارین. دو قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای (اختیاری)، نصف قاشق چای خوری دارچین و چند قطره وانیل رو روی کدوها بریزین. یک قاشق غذاخوری آبلیمو هم اضافه کنین تا شیرینی متعادل بشه و طعم تازه تری پیدا کنه.
برای خرید پودر دارچین، عسل با کیفیت، وانیل و آبلیموی تازه از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.
مرحله پنجم: کدو سرخ شده رو تفت بدین
بعد از اضافه کردن چاشنی ها، کدوهای سرخ شده رو بچشین و بسته به سلیقه تون، میزان اون ها را تنظیم کنین. یکی، دو دقیقه دیگه کدوهای سرخ شده رو روی حرارت ملایم بذارین تا مزه ها به خورد کدو بره و سطحش حالت کاراملی پیدا کنه. وقتی همه مراحل کامل شد، کدوهای آماده رو روی دستمال روغنی بذارین تا کره اون ها اضافی گرفته بشه.
مرحله آخر: کدو سرخ شده رو سرو کنین
در نهایت دسر پاییزی شما آماده سروه. می تونین اون ها رو توی ظرف بچینین و به عنوان میان وعده یا دسر میل کنین. برای مجذوب کننده تر شدن کدو سرخ شده، کدوها رو در ظرف های کوچک بچینین و روی هر برش کمی گردو خردشده یا پودر قند () بریزین. حتی می تونین کنار کدوها یک کاسه کوچک ماست چکیده () یا بستنی وانیلی () بذارین تا مهمان ها انتخاب بیشتری داشته باشن.
گردو، انواع بستنی و ماست چکیده رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
روش تهیه کدو حلوایی سرخ شده در فر
این روش تهیه دسر کدو حلوایی سرخ شده، هم آسونه، هم در نهایت، بافت دسر خیلی ترد و لذیذ می شه.
مرحله اول: کدو حلوایی رو آماده کنین
اگه می خواین توی فر این دسر خوشمزه رو درست کنین، فر رو روشن و روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنین تا به مدت 10 تا 15 دقیقه گرم بشه. مثل روش بالا، یه کدو حلوایی میانه رو پوست بگیرین، تخمه هاش رو جدا کنین و به برش های یکسان خرد کنین. ضخامت برش ها حدود 1 تا 2 سانتی متر باشه، خوبه تا هم خوب بپزه و هم ظاهرش زیبا بمونه.
مرحله دوم: سس کاراملی رو درست کنین
بعد برش ها رو روی یک سینی فر که کاغذ روغنی یا کمی کره روش مالیده شده بچینین. توی یک کاسه کوچک جدا، 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده رو با 2 قاشق غذاخوری عسل، 1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای (اختیاری)، نصف قاشق چای خوری دارچین، چند قطره وانیل و یک قاشق غذاخوری آبلیمو مخلوط کنین. این ترکیب رو خوب هم بزنین تا یک سس شیرین و خوش عطر آماده بشه.
مرحله سوم: سس رو روی کدوها بریزین
در ادامه، سس آماده رو با قلم مو یا قاشق روی برش های کدو بریزین تا سطحشون کدو حلوایی ها رو بپوشونه. این کار باعث می شه کدوها در فر همزمان نرم بشن و سطحشون حالت کاراملی و طلایی پیدا کنه.
مرحله چهارم: کدو حلوایی رو توی فر بپزین
سینی کدوها رو داخل فر بذارین و اجازه بدین حدود 20 تا 25 دقیقه بپزن. در نیمه پخت کدوها، سینی رو بیرون بیارین و دوباره کمی از سس، روی کدوها بریزین تا طعم و رنگشون بهتر بشه. وقتی کدوها نرم و سطحشون طلایی شد، آماده سرو هستن.
مرحله آخر: دسر کدو حلوایی سرخ شده رو تزئین و سرو کنین
کدوهای پخته رو از فر بیرون بیارین و بذارین کمی خنک بشن. بعد می تونین اون ها رو توی ظرف سرو بچینین و روی هر برش کمی گردو خردشده یا پودر قند بریزین. حتی می تونین کنار کدوها یک اسکوپ بستنی وانیلی یا ماست چکیده بذارین تا ترکیب مجذوب کننده تری داشته باشین.
نکات مهم در طرز تهیه کدو حلوایی سرخ شده
- برای درست کردن کدو حلوایی سرخ شده، کدوهای تازه، رسیده و شیرین رو انتخاب کنین. کدوهای رسیده تر رنگ نارنجی پررنگ تری دارن و شیرینی طبیعی شون بیشتره بنابراین مناسب ترن.
- اگر کدو حلوایی ها خیلی سفت بودن، بهتره قبل از خرد کردن چند دقیقه توی آب جوش بذارین تا راحت تر پوست گرفته بشه.
- برای آبپز کردن کدو حلوایی ها، میزان آب رو کمتر در نظر بگیرین (حدود نصف استکان) و درِ تابه رو نیمه باز بذارین. اگر آب تابه زیاد باشه، چون خود کدوها هم آب می ندازن، کدوها له می شن و ظاهر سرخ شده شون از بین می ره.
- برای طرز تهیه کدو حلوایی سرخ شده زعفرانی، به جای استفاده از آب، برای آبپز کردن کدوها، از زعفران دم نموده استفاده کنین.
- برای برشته تر شدن کدو حلوایی سرخ شده توی فر، در 2 تا 3 دقیقه آخر پخت، گریل فر رو روشن کنین تا روی کدوها طلایی و کاراملی بشه.
نکات نگهداری و سرو دوباره کدو حلوایی سرخ شده
- نگهداری در یخچال: کدوهای سرخ شده رو بعد از خنک شدن توی ظرف دربسته بذارین و تا 2 روز در یخچال نگه دارین. بهتره قبل از سرو، اون ها رو دوباره کمی روی حرارت ملایم گرم کنین تا طعم و بافتشون تازه بشه.
- نگهداری در فریزر: اگر میزان زیادی کدو سرخ شده درست کردین، می تونین برش های آماده رو توی کیسه زیپ دار یا ظرف مناسب فریزر بذارین. در این صورت تا 2 ماه قابل نگهداری هستن. فقط برای مصرف، از شب قبل، اون ها رو توی یخچال بذارین تا یخ شون باز بشه و بعد کمی در فر یا ماهیتابه گرم کنین.
- نکات جلوگیری از له شدن: کدوها رو موقع نگهداری روی هم نچینین. بهتره بین لایه ها کاغذ روغنی بذارین تا به هم نچسبن و شکلشون حفظ بشه.
- نکات دوباره گرم کردن: برترین روش گرم کردن دوباره، استفاده از فر یا ماهیتابه با حرارت ملایمه. مایکروویو هم می شه ولی ممکنه بافت کدو کمی نرم تر و آبکی بشه.
- افزودن چاشنی تازه: اگر کدوها رو نگه داشتین، موقع سرو دوباره کمی عسل یا دارچین تازه اضافه کنین تا طعم و عطرشون مثل روز اول بشه.
کاربردهای دیگر کدو حلوایی سرخ شده
- میان وعده: به عنوان یک خوراک سبک و شیرین برای عصرانه یا دورهمی های خانوادگی میل کنین.
- دسر شب یلدا: همراه با گردو، پودر قند یا بستنی وانیلی در سفره شب یلدا سرو می شه.
- تزئین کنار غذاهای اصلی: می تونین کنار غذاهای گوشتی مثل مرغ یا استیک بذارین تا طعم شیرین و لطیفش تضاد طعم ایجاد کنه.
- پایه دسرهای ترکیبی: می شه از کدوهای سرخ شده برای طرز تهیه پای کدو، پوره کدو یا حتی کیک کدو حلوایی استفاده کرد.
- خوراک کودک: چون نرم و شیرینه، گزینه مناسبی در رژیم غذایی بچه ها به عنوان میان وعده سالمه.
- افزودنی سالاد گرم: می تونین برش های کدو سرخ شده رو به سالادهای گرم پاییزی اضافه کنین تا هم رنگ و هم طعم خاصی بدن.
- خوراک رژیمی: اگر با روغن کم یا در فر آماده بشه، یک گزینه کم کالری و مناسب برای رژیم غذایی لاغریه.
فوت و فن های خوشمزه شدن کدو حلوایی سرخ شده
چرا کدو حلوایی موقع سرخ شدن، آب میندازه؟
دلیلش اینه که بافت کدو حلوایی پر از رطوبته و حرارت باعث آزاد شدن اون می شه. برای جلوگیری از این اتفاق، برش ها رو خشک نموده و با حرارت میانه در ماهیتابه بزرگ سرخ کنین.
چرا سطح کدو حلوایی سرخ شده، طلایی نمی شه و کمرنگ می مونه؟
- حرارت خیلی کم بوده و کدو فرصت برشته شدن پیدا ننموده؛
- روغن یا کره کافی استفاده نشده؛
- کدوها روی هم چیده شدن و بخار باعث رنگ پریدگی کدوها شده؛
- برش های کدو حلوایی ضخیم یا نازک هستن و یکنواخت نمی پزن؛
- ماهیتابه برای پخت، مقدار ش کوچیک بوده و هوا جریان نداشته.