طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی و خانگی (خوراکی مخصوص سیزده بدر)

به گزارش وبلاگ پاورست، کاهو سکنجبین از خوراکی های سنتی و بسیار خوشمزه است. سکنجبین یا سرکه انگبین مخلوط سرکه و عسل است که علاوه بر طعم خوبش خواص درمانی هم دارد.

طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی و خانگی (خوراکی مخصوص سیزده بدر)

خوراکی های سنتی و قدیمی هنوز هم مورد علاقه بسیاری از افراد است. یکی از این خوراکی ها سکنجبین است که در قدیم بسیار مورد توجه بوده است. اگر از مادربزرگ هایتان بپرسید حتما طرز تهیه آن را به خوبی می دانند. مرسوم است که سکنجبین با کاهو میل گردد که اصطلاحا به آن کاهو سکنجبین می گویند و یا در تابستان و روزهای گرم سال از شربت سکنجبین با خیار استفاده گردد. معمولا از این خوراکی به عنوان عصرانه و مخصوصا در روز سیزده بدر استفاده می گردد. اگر دوست دارید سنت های روز طبیعت را تمام و کمال اجرا کنید بهتر است با طرز تهیه این خوراکی شیرین که علاوه بر خوشمزه بودن بسیار مقوی هم هست آشنا شوید.

سکنجبین یا در واقع سرکه و انگبین، مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار تعیین با هم مخلوط می نمایند و شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود می آورند. تجربه های طب سنتی نشان داده است که مصرف کاهو سکنجبین در فصل بهار خواص درمانی دارد و از بروز بعضی بیماری ها جلوگیری می نماید. قبل از اینکه به سراغ نحوه پخت سکنجبین برویم مختصری از خواص آن را ذکر می کنیم:

سکنجبین:

  • باعث دفع رطوبت زاید از معده و روده ها می گردد.
  • نقش مهمی در تقویت دستگاه گوارش دارد.
  • عطش و تشنگی را در روزهای گرم برطرف می نماید.
  • گرفتگی عروق را برطرف می نماید.
  • معده را تقویت نموده و از صفرای رقیق پاک می نماید.
  • اگر با کاهو مصرف گردد اشتها را افزایش می دهد.

مواد لازم برای تهیه کاهو سکنجبین سنتی:

سرکه 1 لیوان
عسل 2.5 لیوان
آب 2 لیوان
گلاب و نعناع به میزان لازم
کاهو به میزان لازم

طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی:

  1. ابتدا سرکه و عسل و آب را مخلوط نموده و بگذارید بخوشد.
  2. در حین اینکه مخلوط سرکه و عسل و آب می جوشد مرتب کف آن را بگیرید.
  3. جوشاندن این مخلوط تا زمانی باید ادامه یابد که به یک چهارم مقدار اولیه برسد و یا اصطلاحا قوام بیاید. (البته عده ای معتقدند آنقدر باید بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.)
  4. هر زمان مایع شما به غلظت مورد نظر رسید سکنجبین شما آماده است.
  5. در آخر حدود یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید تا عطر خوبی به خود بگیرد.
  6. می توانید پس از خنک شدن، آن را به صورت شربت و یا با کاهو میل کنید.
  7. در تهیه سکنجبین می توان از عرق نعناع یا از خود نعناع (تازه یا خشک) هم استفاده کرد. این کار باعث می گردد سکنجبین شما عطر و بوی فوق العاده خوبی داشته باشد.

توجه:

مصرف سکنجبین برای افرادی که سرفه می نمایند مناسب نیست و سرفه آن ها را تشدید می نماید.

امیدواریم این خوراکی اصیل و خوشمزه ایرانی را در منزل تهیه نموده و از خواص فوق العاده آن بهره مند شوید.

گروه آشپزی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: powersetshop.ir شناسه مطلب: 1383

به "طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی و خانگی (خوراکی مخصوص سیزده بدر)" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی و خانگی (خوراکی مخصوص سیزده بدر)" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاهو سکنجبین سنتی و خانگی (خوراکی مخصوص سیزده بدر)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید