افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف این خوراکی

به گزارش وبلاگ پاورست، دکتر غزاله اسلامیان با اشاره به این که نمک های دیگر به غیر از نمک یُد دار تصفیه شده در بازار وجود دارد، اظهار کرد: نمک هایی با فرم ها و نام های مختلف مثل سنگ نمک، نمک صورتی و آبی و یا نمک دریا از جمله آن است که با اهداف تجاری به فروش می رسند.

افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف این خوراکی

وی با اشاره به این که هر نوع نمکی که در طبیعت وجود دارد، در شرایط عادی با ناخالصی همراه است، اعلام کرد: بسته به این که نمک از چه منطقه ای برداشت می گردد، ناخالصی ها و طبیعتا رنگ آن هم فرق دارد.

اسلامیان با بیان این که نمک زمانی که به کارخانه می رسد، ناخالصی های آن از بین می رود، بلوری شکل شده و به آن ید اضافه می گردد، توضیح داد: نمک کریستاله و یددار سالم ترین نمکی است که متخصصان استفاده از آن را توصیه می نمایند.

وی با بیان این که نمک های صورتی، دریا و یا سنگ نمک در واقع سنگ نمکی است که از دل طبیعت استخراج شده و سرشار از ناخالصی است، تاکید نمود: این نمک ها خطر ابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان کبد و مثانه را بالا می برد.

او با تاکید بر این که استفاده طولانی مدت از نمک های تصفیه نشده خطر ابتلا به انواع بیماری ها را نیز افزایش می دهد، هشدار داد: مطالعات صورت گرفته نشان دهنده این است که استفاده از این نمک ها التهاب آور و امکان رسوب کردن آن در عروق و کبد بسیار زیاد است.

وی با بیان این که علاوه بر ناخالصی های نمک های رنگی، استفاده از این نمک ها مسائل دیگری نیز در پی دارد، اظهار کرد: نمک های تصفیه نشده در مقایسه با نمک یددار کریستاله، شوری کمتری دارند؛ به طور مثال یک قاشق نمک تصفیه شده شورتر از یک قاشق نمک تصفیه نشده یا سنگ نمک است؛ بنابراین زمانی که از این نوع نمک ها استفاده می کنید برای مزه دار کردن غذا از میزان بیشتری نمک استفاده می کنید، در نتیجه هم نمک بیشتری مصرف می کنید و هم ناخالصی بیشتری همراه با این نمک ها وارد بدن تان می گردد.

اسلامیان با اشاره به این که نمک های تصفیه نشده مجوز مصرف از سوی سازمان غذا و دارو ندارند، ادامه داد: تبلیغاتی که در راستای مفید بودن این نمک ها برای سلامت می گردد، دقیقا برعکس است. در این تبلیغات ادعا می گردد این نمک ها برای سلامت مفید است و همین ادعا های بی پایه و اساس افراد را ترغیب به استفاده بیشتر از نمک می نماید؛ در حالی که مهمترین مساله درباره هر نوع نمکی مضر بودن آن است و باید تا جای ممکن مصرف نمک را به حداقل برسانیم.

وی با تاکید بر این که میزان مجاز مصرف نمک، پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری در روز است، تاکید نمود: یک فرد سالم بزرگسال بیشتر از این میزان مجاز به استفاده از نمک در روز نیست.

بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، وی در خاتمه نسبت به نمک پنهان موجود درمواد غذایی هشدار داد و گفت: رب گوجه فرنگی، انواع کنسروها، بیسکویت ها، کیک ها و سایر فرآورده ها دارای مقادیر قابل توجهی نمک هستند که باید در زمان استفاده از آن به اطلاعات تغذیه ای آن توجه گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 16 بهمن 1401 بروزرسانی: 16 بهمن 1401 گردآورنده: powersetshop.ir شناسه مطلب: 2147

به "افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف این خوراکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف این خوراکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید