نگاهی به دو روی سکه روغن ماهی
به گزارش وبلاگ پاورست، درباره فواید مصرف روغن ماهی و مکمل های حاوی امگا-3 مطالب بسیاری گفته شده، ولی دانمشندان درباره مصرف بیش از میزان آنها تحقیقات کمتری انجام داده اند و مطالعات اجرا شده هم حاکی از بروز عوارض جانبی شدید نیستند.

نگاهی به دو روی سکه روغن ماهی
درباره فواید مصرف روغن ماهی و مکمل های حاوی امگا-3 مطالب بسیاری گفته شده، ولی دانمشندان درباره مصرف بیش از اندازه آنها تحقیقات کمتری انجام داده اند و مطالعات صورت گرفته هم حاکی از بروز عوارض جانبی شدید نیستند.
اندازه توصیه شده برای مصرف مکمل های روغن ماهی و امگا-3، بین دو تا پنج گرم در روز است و کپسول های رایج موجود در بازار این مکمل ها، حاوی نیم گرم از این مواد هستند. عارضه جانبی مصرف این مکمل ها، احساس طعم ماهی در دهان و در بعضی موارد اسهال است ولی فواید مصرف روغن ماهی و مکمل های امگا-3 به اندازه ای است که بر عوارض جانبی معدود آن فزونی دارد. در این بین، یک ملاحظه وجود دارد و آن این است که روغن ماهی خون را رقیق می نماید.
پس اگر در حال مصرف رقیق کننده های خون مثل آسپرین هستید، حتما پیش از آغاز به مصرف مکمل روغن ماهی با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف بیش از 2 گرم در روز از مکمل های روغن ماهی را توصیه نمی نماید.
این توصیه به خاطر نگرانی درباره عوارض جانبی مصرف روغن ماهی نیست، بلکه در باره اثرات ناشی از آلودگی روغن ماهی و مسمومیت با آن نگرانی وجود دارد، چرا که اگر روغن ماهی بیش از اندازه مجاز جیوه وجود داشته باشد، عوراض جانبی ناشی از مصرف آن مانند علایم مسمومیت با جیوه خواهد بود.
برای پیشگیری از بروز این مسمومیت، بهتر است آن دسته از مکمل های روغن ماهی خریداری گردد که روی بسته آنها نوشته شده این روغن ماهی تقطیر مولکولی شده تا به این وسیله اطمینان حاصل گردد که این مکمل کاملا خالص و تصفیه شده است. به این ترتیب مصرف دوزهای بالاتر این نوع مکمل ها عوارض جانبی کمتری دارد.
اگر می خواهید دوز بالاتری از روغن ماهی را مصرف کنید، بهتر است آن را همراه غذا بخورید. این کار به برطرف مزه بد ماهی در دهان یاری می نماید. در مواردی که فرد به اسهال دچار می گردد، کاهش دوز مصرفی مفید خواهد بود.
اسیدهای چرب امگا-3 به خصوص آنهایی که در ماهی یافت می شوند، درپیشگیری از بیماری های قلبی ـ عروقی نقش مهمی دارند و اندازه تری گلیسیرید خون را کاهش می دهند و باعث افزایش نسبت کلسترول خوب خون (HDL) به کلسترول بد خون (LDL) می شوند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه، شماره 91.
/ج
منبع: راسخون